Press "Enter" to skip to content

Hur man lyckas som DJ

Det är en sak att arbeta som DJ men hur man lyckas som DJ? Det är en fråga som är svår på riktigt. Det vi menar med att lyckas är när man kommer till den punkt då man börjar bli framgångsrik. Det är inte helt lätt att veta exakt hur det går till men en sak är säker, börjar man inte arbeta mot sitt mål så kommer man inte närmare heller. För att få klarhet i problemet så tog vi oss tid att skriva en ganska utförlig artikel om hur man bör göra för att bli en lyckad DJ. Vägen är som sagt, minst sagt krokig eftersom allas väg är olika. Gemensamt för alla vägar mot framgång är dock hårt arbete och marknadsföring.

Vikten av att sätta mål

Det första man bör göra är att sätta upp mål, både långsiktiga och kortsiktiga för att enkelt kunna hålla koll på sin utveckling. Dessa ska vara enkla men även tydliga så att mans ska kunna utföra dessa. Så fort du gjort ett litet steg i rätt riktning så kommer du att automatiskt bli motiverad att ta nästa steg och nästa efter det. Man kan säga att det blir en snöbollseffekt av det hela. Detta innebär att vad man än gör så är man ett steg närmare målet. Även om du kanske inte vet riktigt var du är påväg just nu så är det viktigt att känna sig värd att komma framåt. Tro på dig själv och klara av delmålen så kommer du vara närmare en lyckad karriär snabbare än du tror.

Hårt arbete

Det är lätt att tro att vissa bara hamnat på toppen av sin karriär eller att de börjat spela på Las Vegas störsa klubbar direkt. Så är det inte fallet 99,99% av fallen. Det är alltid hårt arbete bakom varje lyckad karriär eller artist. Det absolut starkaste tipset för hur man lyckas är helt enkelt hårt arbete, det är priset som krävs för att man ska kunna komma dit man vill. Att lägga ner tid och energi räcker inte heller alla gånger utan man måste skapa vanor som gör att man faktiskt utvecklas. Hårt arbete skapar också en förståelse från framtida fans och det är viktigt eftersom det drar publik det är ofta det enda som klubbägare bryr sig om men vi kommer dit.

Glöm inte din egna marknadsföring

Större delen av arbetet med att bli erkänd och lyckas inom i princip alla områden i nöjesbranschen handlar om marknadsföring. Det är den delen av sin karriär som man inte kan bortse ifrån. Eftersom att det är svårt att lyckas som DJ så måste man använda alla sätt för att synas och finnas till. För att öka sina chanser att lyckas som DJ så finns det vissa saker som man behöver tänka och vara medveten om. Med några tips så kan man komma några värdefulla steg framåt.

Ifall du inte lyckas dra folk kommer ingen vilja att du spelar på deras klubbar, det är tyvärr den hemska sanningen men också ganska självklar. Därför viktigt att man kan marknadsföra sig själv vilket innebär att man inte bara måste vara en duktig som Dj för att lyckas utan även vara social, aktiv och finnas där saker händer. Att visa att man existerar och att man finns kan många gånger vara svårt, därför får man göra ett ganska rejält grundarbete först. Detta kan man göra på några olika sätt men att skapa en hemsida är ett bra sätt att synas, profiler på sociala medier hjälper mycket det med. Man kan även låta de man känner få reda på att man kan tänka sig att vara DJ på privata fester och event. Ju fler kontakter man har i industrin, desto större chans att man blir sedd och kanske även signad. Kontakter är något som man ska jobba på under hela sin karriär, även om du har en manager eller agent.

Börja med din hemsida och arbeta dig sen ut mot sociala medier. Det är en bra början till att marknadsföra dig själv.

För mer tips och idéer gå med i nyhetsbrevet!

Allt du behöver veta om nöjesbranschen